Dünya geneli evrensel bir bayram olarak bilinmekte olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı pek çok ülke de kutlandığı gibi ülkemizde de izinlerin verilmiş olduğu bazı bölgelerde kutlanacaktır.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Resmi Tatil olarak bilinmektedir. Ancak bu sene kutlanmayacak, düzenlenmeyecek gibi açıklamaların yapılması ile pek çok kişinin kafası karıştı. Peki 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı resmi tatil mi? 1 Mayıs okullar kapalı mı? 1 Mayıs'da kamu kurumları kapalı mı?

1 MAYIS TATİL Mİ

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı resmi tatil olarak bilinmekte olup ülkemizde de resmi tatil olarak bilinen bir gündür. Yani yarın 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı olması dolayısı ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar tatil ve öğrencilerin okullara gitmesine gerek kalmayacak.

Yine 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı resmi tatil olduğundan dolayı kamu kurumları da kapalı olacak. Üniversiteler da kamu kurumu olarak sayıldığı için üniversitelerde kapalı olacak. Yarın 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı resmi tatilinde yurdun dört bir yanında işçilerin toplanması haksızlıklara karşı seslerini duyurması ve yürüyüşler yapacağı tahmin edilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ki polisler yurdun dört bir yanında önlemlerini almış bulunmakta olup yine yetmediği yerlerde Jandarmaların da eylemlerin oluşmaması ve her hangi bir sorunun olmaması için görev yapması beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim