Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) açık iş ilanları üzerinden iş arayanların en çok başvurduğu kurum. Bu nedenle iş sahibi olmak isteyenlerin de ilk adresi. Peki İş-Kur aracılığı ile en çok hangi mesleklerden personeller aranıyor?

İş-Kur’un her gün güncellenen iş ilanlarında anlık olarak yaklaşık 80 bine yakın personel aranıyor. Bu da iş arayanlar için önemli bir sayı. Zira iş ve meslek değişimleriyle sirkülasyonun da arttığı bugünlerde iş arayanlar zamanlarının birçoğunu İş-Kur ve kariyer sitelerinde iş arayarak geçiriyor.

İŞ-KUR İLANLARINDA EN ÇOK HANGİ MESLEK ARANIYOR?

İş-Kur’un açık iş ilanları üzerinden çalışan adayları mesleklerine göre sorgulamalar yapabiliyor. Şu an İş-Kur sitesi üzerinden en çok “beden işçisi” alımı var. Farklı sektörlerden farklı şirketler için yaklaşık 23 bin "beden işçisi" aranıyor.

Beden işçisi ilanlarını yaklaşık 5 bine yakın alım ile “temizlik görevlisi” ilanları takip ediyor.

“Satış danışmanı” kadrosu için de yaklaşık 4 bin personel aranıyor. Bu personeller genellikle mağaza ve saha satış alanlarında faaliyet çalıştırılıyor.

Listenin devamında ise 3 bine yakın alım ilanıyla “garson” aranıyor. Makineci (dikiş), güvenlik görevlisi, kasiyer, konfeksiyon işçisi, reyon görevlisi ve çağrı merkezi müşteri temsilcisi alanında da yaklaşık 2 bine yakın toplamda 10 bine yakın personel aranıyor.

BİN 500’E YAKIN MESLEK VAR

İş-Kur iş arayanlar sayfasında bin 500’e yakın farklı meslekten personel aranıyor. Çalışan adayları İş-Kur’a yapacakları başvuruların ardından kısa sürede iş bulma imkanına bu sayede kavuşabiliyor. Ayrıca adaylar e-Devlet şifreleri ile esube.iskur.gov.tr adresinden çalışmak istedikleri yer ve mesleklerini seçerek ilanların detaylarına kolayca ulaşabiliyor.

Editör: TE Bilisim