Genelde tüm girişimci adayları olarak yatırım almaya odaklanırız. Yatırım almak adına bir çok yolu dener ve projemizi elimizden geldiğince en iyi şekilde sunarız. Hatta bazen bu durumu abartır ve sadece yatırımı alabilmek adına projeyi olduğundan daha farklı bir şekilde, yatırımcıyı tatmin edebilecek bir şekilde sunabiliriz. İşte, burada çok ciddi bir hata yapılmaktadır. Unutmayın; Yatırımcı Para Bekler... İlk olarak yatırımcının gelip geçici olmadığını anlamanız gerekiyor.

Yani sizin yatırım almanız her şeyin bittiği, rahatladığınız anlamına gelmez. Aksine, stres dolu bir süreç asıl bu andan sonra başlayacaktır. Çünkü size yatırım yapan kişi/firma/kuruluş artık bir beklenti içerisine girmiştir. Sizin anlattığınız proje, yatırımcıyı tatmin etmiş; size bir miktar yatırım yapmıştır. Doğal olarak karşılığını ne zaman alacağını, gerçekten anlattığınız gibi bir gelişmenin olup olmayacağı konusunda bir beklenti içerisinde de bulunur yatırımcı.

Eğer sizler doğru ve bilinçli bir şekilde projeyi olduğu gibi anlatmadı iseniz,  sadece yatırımcıyı tatmin edecek bir yapıda projeyi olmadığı şekilde ya da şuan ulaşamadığı şekilde anlattı iseniz, ciddi sorunlar doğacaktır. Bir süre sonra yatırımcı, anlattığınız gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve gelişmelerin bu doğrultuda olmadığını görünce size karşı bir sorun içerisinde yer alacaktır. Bu sorun, beraberinde çeşitli uyuşmazlıkları da getirecek ve doğal olarak yatırımcı tedirgin olmaya başlayacaktır. Bu tür durumları önlemek için ise, yatırım alırken projeleri ve geleceğini en düşük hali ile, olduğu gibi sunmaktır.

Editör: TE Bilisim