Maliye Bakanı Şimşek'ten Flaş Asgari Ücret Açıklaması

Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, asgari ücretteki artışla beraber 1300 liraya çıkarılması hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin 1 Kasım seçim beyaannemesinde yer alan asgari ücretteki artış vaadiyle ilgili Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, ‘’ Bilindiği üzere asgari ücret özel sektörler tarafından veriliyor. Bu sektörde, düşük katma değer uygulaması yapılan firmalar var, bu firmalar asgari ücretteki artışta zorlanabilir. Bu nedenden dolayı hesabımızı çok iyi bir şekilde yaptık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda asgari ücretteki artıştan dolayı zorlanacak firmalara, seçim sonrası bazı destekler vereceğiz. O firmaları daha fazla nasıl rafine edebiliriz, bunu güzel bir biçimde araştıracağız. ‘’ dedi.

Sayın Şimşek, seçim bölgesi olan Gaziantep’le ilgili soruları ve projeleri, TRT Haber’de değerlendirdi. Değerlendirmeleri sırasında Maliye Bakanı’na bazı sorular yöneltildi. Bunlardan bir tanesi de Ankara’da meydana gelen terör olayındaki canlı bombaların, Gaziantep’i lojistik bir merkez olarak kullandıkları ve bu durumun toplum üzerindeki etkisi, Sayın Şimşek’e yöneltildi. Bunun üzerine Sayın Şimşek, ‘’ Şehrimiz, bu zamana kadar hep yenilikleriyle, çalışkanlığıyla, üretkenliğiyle, ihracatı, mutfakları ve tarihiyle gündeme geldi. Bu konularda da şuan için herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Ama terör olaylarıyla gündeme gelen DAEŞ, tüm ülkeyi ve tüm İslam alemini tehdit altına almaktadır. Bundan dolayı DAEŞ’i terör örgütü olarak benimseyen ilk ülke biziz ‘’ dedi.

ÜLKE MENFAATLERİNİ HER ZAMAN ÖNDE GÖRDÜK

Bakan Şimşek, önümüzdeki seçimlere yaklaşırken ekonomik vaatlerle AK Parti’nin ön plana çıkmasının nedenlerinin sorulması üzerine, bu çalışmaların 7 Haziran öncesinde de yapıldığını belirtti. Bunun ardından Sayın Şimşek, asgari ücretle ilgili vaatler konusunda, şirketlerin bir teması olup olmadığının sorulmasının ardından, kendilerinin temkinli duruşlarının sebebinin işverenlerle ilgili olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, devlette asgari ücret karşılığı çalışan herhangi birinin olmadığını söyleyerek, sözlerini şu şekilde devam ettirdi.

‘’ Asgari ücret genellikle özel sektörde kullanılıyor. Özel sektörde yer alan bazı şirketler asgari ücretteki artışımızdan olumsuz etkilenebilir. Bu yüzden oldukça dikkatli davranarak bu vaadimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Asgari ücretteki artıştan etkilenecek şirketlere de desteklerimiz seçim sonrasında başlayacak ‘’ dedi.