Bir girişimcinin belkide sahip olması gereken en büyük yetenek "gözlem yeteneği olmalıdır. Zira doğru bir gözlem, sizi bir anda milyoner yapacak kapıları aralamanıza olanak tanıyabilir. Çünkü hayatımız, tam anlamıylak dört dörtlük değildir. Hemen her alanda mutlaka ufak ya da büyük bir çok ihtiyaç vardır. Tarihe baktığımız vakit, hatta günümüz girişimcilerine dahi baktığımız vakit, bu şekilde ufak eksikleri fark ettiklerini, bu eksiklerin üzerine giderek başarılı olduklarını açıkça görebiliriz. Para Sayma Makinesi Zengin Edebilir Geçen gün bir programda denk geldiğim, önemli bir iş adamı anlatıyor. Vaktinde paralarımız, genel paralara göre biraz farklı olduğu için uygun para sayma makineleri yok. Zaten bundan 30-40 yıl öncesi olduğu için, öyle her yerde normal para basma makinesi de yok. Ülkemizde ise hiç yok diyebiliriz. Neyse, bir gün bu iş adamı bankaya gidiyor ve bankacının dakikalarca paraları saymak için uğraştığını görüyor.

Şimdi Buraya Dikkat; Normalde, bu şekilde bir durumla karşılaşsak biz ne yaparız: Tabii ki, önce biraz sitemde bulunuruz, neden bu paraları daha uygun yapmıyorlar deriz, sonrasında ise o bankacıya yardımcı olmaya çalışırız. Peki, gözlem yeteneği olan bir girişimci ne yapar: Hemen araştırmaya başlar. Nitekim bu bahsettiğim iş adamı da aynen bunu yapıyor. Ülkede yoksa, bunu üreten bir firmayı yurt dışında buluyor, durumu izah ediyor.

Bu şekilde paraları sayacak bir makine talep ediyor ve nihayetinde böyle bir makine yapılıyor, ülkemizde ise bir çok banka tarafından tercih ediliyor. Ufak bir gözlem ve akabinde peşine düşme neticesinde ise bu iş adamı ilk milyonlarını kazanıyor. İşte, aslında olay bu kadar hem basit hem de zor... Her şeyi takip etmeli ve en ufak soruna bile "böyle yapsak çözüm olur mu?" Diye yardımcı unsurlar üretmeliyiz. Ancak bu şekilde gerçekten başarılı bir girişimci olabilir, hayatımız boyunca da doğru adımlar ile ilerleyebiliriz.

Editör: TE Bilisim