Türkiye İş Kurumu kısa adıyla İŞKUR, istihdamda rekor sayıda personel alımları yapmakta. işsizliğin önlenmesinde ve firmaların kalifiyeli eleman alımında  Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak 2003 yılından beridir Türkiye'nin önemli kurumlarında yer alarak bir çok meslekte, eğitim ve yaş düzeyindeki iş ve meslek arayanlara iş ve meslek sağlamakta. En lise mezunu adayların başvuru yapabileceği meslekler arasında bir çok unvanda yapılan alım sayısı 91 bin 770 oldu. İŞKUR'a başvuru yapmak en az lise mezunu personel alımlarına ilişkin detaylar neler?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Personel alım başvurularına başvuru yapmak için İŞKUR sitesinde bulunan e-şube üzerinden üyelik oluşturmak ve öz geçmiş bilgilerini site üzerinden girişini sağlamak gerekmektedir. Ayrıca internet üzerinden başvuruya eşdeğer olarak İŞKUR'un bölge ve şube müdürlüklerine şahsen giderek, meslek danışmanları yardımıyla açık iş ilanlarına başvuru yapılabilecek.

ALIM YAPILAN POZİSYONLAR

Toplamda 91 bin 770 açık ilanında en çok alım yapılan meslek, beden işçisi oldu. 23 bin 78 alım yapılıyor. En çok alım yapılan diğer meslek ise 3 bin 869 ile satış danışmanı oldu. Temizlik görevlisi olarak 3 bin 71 alım yapılacak. İşte en çok alım yapılan meslekler sıralaması;

1-Beden İşçisi (Genel)     
2-Satış Danışmanı / Uzmanı     
3-Temizlik Görevlisi     
4-Makineci (Dikiş)     
5-Garson (Servis Elemanı) 
6-Güvenlik Görevlisi 
7-Pazarlamacı 
8-Reyon Görevlisi 
9-Çağrı Merkezi müşteri temsilcisi
10-Ön Muhasebesi