Bilindiği gibi birkaç sene önce sigorta şirketleri sürekli olarak iflas ettiklerinden dolayı fiyatları yükseltme kararı almış ve araç sahibinden araç sahibine göre %300'e kadar fiyat artışları meydana gelmişti. Hükümet ile sigorta şirketleri bir türlü fiyat konusunda anlaşamadı ve hükümet vatandaşların problemini çözmek için tavan fiyat uygulamasına gitti.

Buna göre belirlenmiş olan taban fiyat uygulamasından daha fazla ücreti sigorta şirketleri alamayacak. Kaza yapmayan sürücülere ciddi indirimler verilecek iken fiyatlarında inmesi ile araç alım ve satımların daha da artması bekleniyor.

TAVAN FİYATLAR

Buna göre aracını aldıktan sonra bir senenin sonunda tekrar sigorta yaptırmak isteyen kişi eğer kaza yapmamış ise %15, ikinci sene sonunda %30 ve üçüncü sene sonunda %45 indirimden yararlanacak. Bu şekilde kaza yapmayan araç sahipleri sigorta primlerini oldukça ucuz ödeyecek ve %45'e kadar indirimden yararlanacak

Kaza yapan araç sahipleri ise sigorta primlerini ilk kazalarında %50, ikinci kazalarında %100 ve üçüncü senesinde yine kaza yapmaları halinde sigorta fiyatlarını %150 zam ile ödeyecek.

1.basamak 2.015 TL
2.basamak 1.612 TL
3.basamak 1.209 TL
4.basamak 806 TL
5.basamak 685 TL
6.basamak 565 TL
7.basamak 444 TL

Yukarıda basamak basamak Türkiye geneli sigorta fiyatları belirtilmiş olup büyük şehirlere göre fiyatlarda 50 - 100 lira oynama olabilmektedir.
Peki sisteme yeni giren sürücü kaçıncı basamaktan sigorta fiyatı ödeyecek. Buna göre sisteme girecek olan sürücüler 4. basamak olan 806 liradan trafiğe girecek ancak bu fiyat şehirden şehire göre değişiklik gösterebilecek. Araç sahibi eğer kazasız araç kullanırsa sürekli olarak fiyatı inecek ve 7. basamak olan 444 liraya kadar düşen trafik sigortası ücreti ödeyebilecek.

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ