Bilindiği üzere ülkemizde araç sahiplerinin tamamının zorunlu trafik sigortası yapması gerekmektedir. Bu trafik sigortası ücreti düşük iken her hangi bir problem yoktu fakat şirketlerin yaptığı açıklama ile iflas ettiklerini duyurduktan sonra ücretlerin artmasından dolayı pek çok kişi isyan etti.

Hükümet en son çözüm olarak zorunlu trafik sigortası fiyatlarını indirebilmek için tavan fiyat uygulamasına gitti. Bundan sonra trafik sigortası ücretleri daha uygun olacak. İlgili yasa 12 Nisan 2017'de yürürlüğe giriyor.

FİYATLAR NE KADAR OLACAK

Buna göre zorunlu trafik sigortası tavan fiyatları basamak basamak aşağıda verilmiştir.

1.basamak 2.015 TL
2.basamak 1.612 TL
3.basamak 1.209 TL
4.basamak 806 TL
5.basamak 685 TL
6.basamak 565 TL
7.basamak 444 TL

Yukarıda basamak basamak trafik sigortası tavan fiyatları verilmiştir.

HANGİ BASAMAKTAN ÖDEME YAPACAĞIZ

Basamak basamak fiyatlar yukarıda verilmiştir. Peki biz hangi basamakta ödeme yapacağız. Buna göre ilgili sisteme girecek olan kişilerin ''4. basamaktan'' ödeme yapması beklenmektedir. Yukarıda ki basamak fiyatları Türkiye geneli fiyattır yani şehrin büyüklüğü ve küçüklüğüne göre fiyatlarda 50 - 100 lira değişiklik olabilmektedir.

4. basamaktan sisteme girecek kişi ilk sene kaza yapmazsa 5. basamak, ikinci sene kaza yapmazsa 6. basamak ve 3. sene de kaza yapmazsa 7. basamaktan ödeme yapacak.

Eğer araç sahibi ilk sene kaza yaparsa 3. basamak, ikinci sene yine kaza yaparsa 2. basamak ve üçüncü sene yine kaza yaparsa araç sahibi 1.basamaktan sigorta fiyatı ödeyecektir.

Yeni düzenleme ile kaza yapmayan araç sahipleri 444 liraya kadar düşen sigorta ücreti ödeyecek ve bu ücret şehre göre değişiklik gösterebilmektedir. (Şehrin büyüklüğü ve küçüklüğüne göre 20 - 30 lira fark oluşabilmektedir)
Editör: TE Bilisim