Bilindiği gibi geçtiğimiz senelerde sigorta firmaları kazanç elde edemediğini ve şirketlerinin batma noktasına geldiğini beyan ederek zorunlu trafik sigortası ücretlerinin arttıracaklarını duyurdu. Buna göre ücretler de %300'e kadar büyük bir artış meydana geldi ve kaza yapmadan yıllarca araç kullanan kişiler dahi 300 lira gibi bir trafik sigortası öderken sigorta fiyatları 700 - 800 liraya kadar çıktı. İlk defa araç alanlara ise bu sigorta ücretleri 2 bin 500, 3 bin liraya kadar çıkmaktadır.

Vatandaşların şikayetleri üzerine hükümet geçtçiğimiz seneden beri çalışmalarını sürdürüyor ancak sigorta şirketleri bir türlü fiyatları indirmek istemedi ve anlaşma sağlanamadı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MÜJDELEDİ

Vatandaş trafik sigortalarının ne zaman düşeceğini merak ile beklerken sonunda müjdeli haberi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek duyurdu. Mehmet Şimşek yaptığı açıklamasında zorunlu trafik sigortası ücretlerinde tavan fiyat uygulamasına gidileceğini duyurdu.

%40'a VATAN İNDİRİM

Mehmet Şimşek zorunlu trafik sigortası döneminin başlaması ile %40'a varan indirimin uygulanacağını müjdeledi. Buna göre otomobiller de ortalama %30 zorunlu trafik sigortası ücretleri indirilecek. Trafiğe ilk kez çıkacaklar için ise zorunlu trafik sigortaları %40'a kadar indirilecek. Bilindiği gibi şu anda trafiğe ilk kez çıkacaklar için sigorta fiyatları 3 bin liraya kadar yükseliyor. Normal vatandaşlar ise sigorta fiyatları ortalama 700 - bin 500 civarında değişiklik göstermektedir.
Editör: TE Bilisim