Ziraat Bankası’na Büyük Kredi Desteği

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2013 yılından bu yana sendikasyon kredisi temin etmeye başladıklarını dile getirerek, aldıkları kredinin Ziraat bankası stratejilerine paralel olarak her yıl arttığını ve bu yıl da bu kredinin 1,1 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Çırağan Sarayı'nda sendikasyon kredisine iştirak eden 41 bankanın üst düzey yöneticileri ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Bankanın üst yönetimi imza töreni için bir araya geldi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, burada bir konuşma yaptı. Dış ticaretin finansmanında da tamamen kendi kaynaklarıyla tasarlayıp uyguladıkları değişim projesi çerçevesinde önemli bir gelişme kaydettiklerini dile getiren Aydın, "Öz kaynaklarımızla uyumlu ve dengeli bir bilançoyu esas alan finansal yapılanma stratejimiz kapsamında kaynak yapısını çeşitlendirerek derinleştirmeyi sürdürmekteyiz” dedi.

Hüseyin Aydın, Geçen yıl Temmuz ayında ihraç ettikleri 750 milyon dolar tutarındaki 5 yıl vadeli Eurobond ihracı dışında yürüttükleri Orta Vadeli Program dahilinde farklı vadelerde kaynak teminine devam ettiklerini dile getirerek, seküritizasyon yoluyla orta vadeli kaynak teminini de yakın zamanda gerçekleştireceklerini söyledi. 2013 yılından beri Reel sektörün finansmanı için uluslararası kuruluş ve bankalardan sağlanan orta ve uzun vadeli kaynakların yanı sıra dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere sendikasyon kredisi aldıklarını belirten Aydın, Bankanın stratejilerine paralel olarak bu kredinin de her yıl arttığını vurguladı. Bu yıl kredi 1,1 milyar dolara kadar ulaştı.

Bu sendikasyon işleminin hem fiyat hem de katılımcı banka sayısından önemine dikkat çeken Aydın, Türkiye Bankacılık sektörünün ve Türkiye’nin Ziraat Bankası’na gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Aldıkları kredi ile dış ticaretin finansmanında daha etkin bir banka olma yolundaki gelişim ve pazar payımızdaki artışı sürdüreceklerini belirten Aydın, verimlilik içinde büyüyerek, gayrı safi milli hasılaya oranını arttırmanın en önemli hedefleri olduklarını belirtti. Bu amaca ulaşmak için faaliyetlerini sürdüreceklerini söyleyen Aydın, açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilisim