Son günlerde Türkiye piyasalarından çıkış yapan yabancı sermayelerin aksine Hollanda'nın en büyük Bankacılık devlerinden İNG,Türkiye pazarında büyümek adına merkezinden 700 milyon TL getirdi.İNG Türkiye'deki bankasına tam 206 milyon euro direkt sermaye aktarımında bulundu.

HSBC Türkiye’yi satın almak için pazarlıklara girişen, ancak AİHM’nin kararı nedeniyle bu girişimini donduran Hollandalı bankacılık grubu ING, Türkiye’deki bankasına 700 milyon TL (206 milyon euro) direkt sermaye girişinde bulunma kararı aldı.

Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre, Bu hafta gerçekleştirilen ING Bank Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan karara göre, ING Bank Türkiye’nin 2.78 milyar TL olan sermayesi 700 milyon TL artırılarak 3.48 milyar TL’ye çıkarılacak.
ING Grubu, sermaye artışını direkt nakit girişi olarak gerçekleştirecek.

'KALICIYIZ'

Sermaye artışı kararının alındığı Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısına Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üye Gerlachus Johannes Maria Jacobs katıldı. Bankanın sermaye benzeri kredi olmayan nakit girişi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDKK) onayından sonra yapılacak.

ING Bank Türkiye’nin Genel Müdürü Pınar Abay, Hollandalı Grubun sermaye artışı kararını Türkiye’de kalıcı olduğunu ve büyüme planlarının devam ettirdiğini göstermek için aldığını söyledi.

Nakit sermaye girişinin HSBC ile yürütülen satın almayla ilişkili bir karar olmadığını ifade eden Abay, “Biz ING Bank Türkiye olarak grubumuzun bu kararından mutluluk duyduk. Hele Türkiye’deki yabancı bankaların gideceği konusunda bir genel algı oluşmuşken alınan karar bizi mutlu etti” dedi.

'HIZLI BÜYÜRÜZ'

Türkiye’nin seçim ortamında bulunmasına ve yaşanan terör olaylarına karşın ING Grubu’nun Türkiye’ye uzun ve orta vadeli olumlu bakışını değiştirmediğini ifade eden Pınar Abay, şöyle konuştu:
“Bu yıl hızlı büyüdük. Gelecek yılda bu hızlı büyümemizi devam ettireceğiz. Grubumuz bu sermeye girişini, sermaye benzeri kredi olarak yapmıyor. Nakit sermaye artışını Türkiye’de kalıcı olduğunu, gidici olmadığını göstermek için gerçekleştiriyor. Grubumuzun Türkiye’de faaliyet göstermek anlamında en ufak bir geri adımı yok.”

İHRACATI ÖNE ÇIKIYOR

Türkiye’de yaşanan karışıklıkları grubun kısa vadeli olarak değerlendirdiğini belirten Pınar Abay, “Bu yıl KOBİ, ticari, kurumsal alanlarda olan yüzde 30 - 35’lik büyümemizi gelecek yıl da sürdüreceğiz. Dikkatli bir şekilde ihracat sektörüne kaynak sağlamaya devam edeceğiz. Bu alana kredi sağlamak için yurtdışından da özel fonlar getirdik” şeklinde konuştu.

Bireysel alanda da büyüyeceklerini ifade eden Abay, aktif müşteri sayılarının 2 milyonu aştığını söyledi.

NAKİT SERMAYE GİRİŞİ YAPILACAK

Hollanda merkezli ING Bank’ın Türkiye operasyonu için yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında sermaye girişinin alındığı karar şu ifadelerle açıklandı:

“Bankamızın 2.78 milyar olan ana sermayesinin, 700 milyon TL nakit artırılarak 3.48 milyar TL’ye yükseltilmesine ve Ana Sözleşmesi’nin sermayeye ilişkin 7. maddesinin tadil edilmesine karar verildi.

Banka’nın önceki sermayesini teşkil eden 2.78 milyar TL’nin tamamı ortaklar tarafından ödenmiştir.

Bankanın sermayesindeki 700 milyon liralık artışın tamamı nakit artırım suretiyle karşılanmıştır. Artırılan sermaye tutarı ortaklar tarafından muvazaadan ari olarak taahhüt edilmiş, nakden ve tamamen ödenmiştir.”Vatan

Editör: TE Bilisim