Yeni TÜBİTAK Başkanı Kim?

TÜBİTAK Başkanlığına yeni atamalar yapılan kadar, vekaleten bir başkan atanması gerekiyordu. O göreve Bilim Kurulu üyesi de olan Başkan Yardımcısı Çelik getirildi. Dün Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla TÜBİTAK Başkanlığı görevinden ayrıldığını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık açıklamıştı. Hemen ertesi gün yeni bir başkan ataması yapıldı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik Kimdir?

22 Mayıs 1965 tarihinde doğan Mehmet Çelik, Konya Teknik Lisesi Makina Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimi alan Çelik, aynı okulda yüksek lisans ve doktora derecesini de tamamladı. Çelik, ABD Ohio State Üniversitesinde ziyaretçi bilim adamı olarak araştırmalarda bulunarak, Kara Harp Okulunda Makine Bölümü dersleri verdi. Çelik daha sonra da Aselsan MST/REHİS gurubunda Kıdemli Tasarım Lideri ve Mekanik Analiz-Test Birimi yöneticisi olarak görev yaptı. Çelik kariyerine daha sonra da NATO-RTO kapsamında hizmet verdiği "Applied Vehicle Technology" daha sonra da "Sensors and Electronics Technology" guruplarında çalışarak devam etti.

2010 yılında KTO Karatay Üniversitesine Prof. Dr. olarak ataması yapıldıktan sonra Mekatronik ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak atandı. Daha sonra Bologna Eşgüdüm Komisyon Başkanı ve Başkanı, Dekan Yardımcısı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili olarak görev yaptı. Çelik’in görevleri bunlarla da bitmedi. "Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı" içerisinde Proje Değerlendirme Kurulu Üyeliği ve Akademik Jüri Üyelikleri yaptı. Daha sonra da TÜBİTAK projelerinde ve kongrelerde hakemlikler yapmaya devam etti.

 

Prof. Dr. Mehmet Çelik son olarak KTO Karatay Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaya devam ederken 7 Şubat 2015 tarihinden itibaren TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği görevine getirilmişti. TÜBİTAK başkanının görevden ayrılmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Çelik bu gün itibari ile TÜBİTAK’a vekaleten başkanlık etmeye başladı. Çelik, yeni başkanlık seçimlerine kadar bu görevi sürdürmeye devam edecek.  

Editör: TE Bilisim