Ülkemizde bilindiği üzere emeklilerin daha refah seviyede yaşayabilmeleri içi ikramiye ödemeleri başlatıldı. Öyle ki Ramazan Bayramı itibari ile hem özel sektör hemde kamu kurumlarından emekli olan 12 milyon civarı kişiye bin TL (1000 lira) ikramiye ödemeleri gerçekleştirildi.

Yeni ikramiyeler Kurban Bayramı itibari ile ödenecek ve Kurban Bayramı başlamadan bin lira emeklilere ödenmesi beklenmektedir. Buna göre yeni emekli olanlara bin 500 lira ile bin 600 lira aralığında ikramiye ödemesi alması fırsatı bulunuyor. Peki detaylar nedir? Emeklilere ikramiye ödemeleri nasıl yapılacak?

İKRAMİYE DETAYLARI NEDİR?

Bilindiği üzere emeklilerin belirlenen yıl boyunca maaşlarını aynı bankadan almaları durumunda bankaların emeklilere ikramiye ödemesi vermesi gündeme getirilmiş ve gerekli anlaşmalar yapılmıştı. Bankalar ile anlaşma yapan emekliler 500 TL ile 600 TL aralığında ikramiye ödemelerini aldı.

Yeni emekli olan kişiler bankalar ile yapacağı anlaşma sonucu hem 500 TL, 600 TL aralığında ikramiye ödemesini alacak hemde Kurban Bayramı ikramiyesi olan 1000 TL'yide alacak. Toplam yeni emekli olan kişiler bin 500 lira ile bin 600 lira aralığında ikramiye ödemesi alacağı gibi yine emekli olduğundan dolayı çalıştığı yıl ve aylık olarak aldığı maaşa yatırdığı prim ücretine göre emekli ikramiyesi de alacaktır.

Editör: TE Bilisim