Artık vergi borcunuzu internet üzerinden sorgulama yaparak ödeme yapabileceksiniz.Çok kolay ve pratik bir şekilde online olarak vergi borcunuzu nasıl ödeyeceğinizi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.
 
Gelir İdaresi Başkanlığı ülkemizin vergi denetlemeleri ve tahsilatlarını yapmakla yükümlü kurumu olarak, önemli bir görev icra ediyor. Devletin vatandaşlarla olan ilişkisi bağlamında en önemli kurumlardan biri olan Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşların vergi borcu sorgulama ve ödeme konusunda başvurdukları merkez kurum olarak, bu alanda vatandaşlara sürekli olarak yenilikler ve yeni hizmetler sunuyor. İnternet altyapısının dünyada ve eşzamanlı olarak ülkemizde gösterdiği gelişim düzeyi ve sağladığı benzersiz faydalar, Devlet kurumlarımız ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından da ilgiyle takip ediliyor ve buna paralel olarak, online olarak sunulan bürokratik işlemlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’ na ait olan Online Vergi Dairesi web platformu üzerindeki online vergi borcu sorgulama ekranı, vatandaşlarımız tarafından hizmete sunulduğundan bu yana çok yoğun bir ilgiyle karşılanıyor.
 
VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 
 
Periyodik olarak vergi borcunu sorgulamak zorunda olan vatandaşların, bu işlemin hayli uzun sürelere mal olması ve vergi dairelerinden oluşturduğu iş yükü nedeniyle de çeşitli olumsuzluklarla karşılanması sonucunda sürekli ertelenmesi veya büyük zaman kaybına yol açması gibi sorunları kökten çözen bir uygulama olan online vergi borcu sorgulama uygulaması, giderek ödemelerde yaşanan düzensizlikler konusunda da olumlu sonuçlar ortaya koymaya başlamış.
Milliyet
Editör: TE Bilisim