Vatandaşın Kararsızlığı Kuyumcuları Vurdu

Kuyumcular belisizliklerle dolu bir yıl geçiriyor. Düğün sezonunun Ramazan nedeni ile ertelenmesi ile kuyumcular daha da zor bir dönemin içine girdi. Kuyumcular yaz sezonunda düğünler sayesinde iyi iş yapıyordu. Ancak bu yaz Ramazan’ın tam sezon başına denk gelmesi ile kuyumcuları da zor günler bekliyor. Genel seçimlerdeki belirsizliğin ardından Ramazan ayının gelmesi bu yüzden düğünlerin ileri bir tarihe ertelenmesinin işlerini iyice düşürdüğünü belirten kuyumcular, bir an önce hükümetin kurulup istikrarın sağlanmasını bekliyor.

Gültepe Kuyumcusu sahibi Mehmet Nuri Van, düğün sezonunun Ramazan’a denk gelmesi ile kötü duumda olduklarını belirterek, bu sıkıntılara bir de istikrarsızlık eklenince vatandaş da kararsız kaldı dedi. Kimsenin altın almaya yanaşmadığını belirten Gültepe Kuyumcusu sahibi Mehmet Nuri Van, kimse altının akıbetinin ne olacağını bilmiyor bu nedenle de altın almak ve satmak konusunda tereddüt yaşıyor dedi.

Konu ile ilgili olarak Konak Kuyumcusu sahibi Hüseyin Konak da bir türlü hükümetin kurulamamasından dolayı altın fiyatlarının dalgalanmanın hem kendilerini hem de vatandaşı sıkıntıya sevk ettiğini dile getirdi ve o da düğün sezonuna Ramazan ayının denk gelmesi nedeni ile zor günler yaşadıklarını söyledi. Siyasilere de Başka bir kuyumcu da iki yıldır Ramzan nedeni ile düğün sezonunun ertelendiğini bunun da işlerini kötü etkilediğini dile getirdi. Altın ile ilgili etkenlerin bir an önce giderilmesini beklediklerini dile getiren kuyumcular, yaz sezonunda düğünlerin ertelenmesinin en çok satış yaptıkları seonu olumsuz etkilediğini belirtti.

Editör: TE Bilisim