‘Türkiye Markası İzleme Komitesi' Resmi Gazetede Yayımlandı
‘Türkiye Markası İzleme Komitesi' Türkiye’nin değerlerini korumak amacı ile kuruldu ve Türk markalarının logo ve slogan kullanımlarını korumak üzere oluşturuldu. Söz konusu logo ile ilgili olarak www.turkeydiscoverthepotential.com internet adresinde kullanım kılavuzuna ulaşmak mümkün. "Türk sanayi ve iş aleminin önde gelen isimleri, üniversiteler, ilgili kurumlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya gelerek sivil bir inisiyatif olarak yürütülen çalışmalar sonucu" Türk markasının oluştuğu da konu hakkında verilen bilgiler arasında yer alıyor.
Kurulan komite aynı zamanda sadece yurt içinde değil yurt dışında da ülke tanıtım faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlayacak. Logonun söz konusu tanıtımlarda etkin bir şekilde kullanılabilmesi için de alınacak önlemler değerlendirildi. Aynı zamanda komisyonun bir diğer görevi de kullanımı ile ilgili gerekli düzenleme ve mevzuat değişikliği çalışmalarını koordine etme ve kullanım esnasında ortaya çıkabilecek sorunları çözüme kavuşturma olacak.
Ekonomi Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında kurulan komite, bir çok bakanlığı da kapsayacak. Komitenin içerisinde çok sayıda bakanlığın temsilcileri yer alacak. Alınan kararların ilgili kurumlarca uygulanmasının takibi ve koordinasyonu Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülecek. Aynı zamanda komitenin sekretarya hizmeti de Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılacak. Bunun dışındaki görevler ise komite kararları doğrultusunda belirlenecek.
Logonun tescil edildiği şekli ile kamu/özel tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek olan komite, ekonomik, sosyal, ticari, sanatsal, kültürel, sportif ve benzeri faaliyetlerin mekânlarda ve Komite tarafından uygun görülen diğer alanlarda kullanılmasının sağlanması yönünde hizmet verecek. Aynı zamanda komite, bakanlık ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından kendi görev alanlarına giren hususlarda gerekli düzenlemeler yapılacak ve tedbirler alınmasını sağlayacak.

Editör: TE Bilisim