Ülkemizde bilindiği gibi milyonlarca kişi işsiz. Özellikle okuyan ve okumayan tüm gençler için işsizlik büyük bir problem olmuş durumda. Bakanlar, Hükümet ve İŞKUR konu hakkında çalışmalar yaparak işsizlik oranını azaltmaya çalışmakta ancak yinede istenen seviyelere düşürülmemektedir. Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik başta olmak üzere sürekli olarak pek çok konuda araştırmalar yapmakta ve verileri kamuoyu ile paylaşmaktadır. Büyük merak ile beklenmekte olan işsizlik rakamı TÜİK rakamları açıklandı. İşte açıklanan rakamları ile Türkiye işsizlik rakamları ve işsiz sayısı.

Türkiye İşsizlik Rakamları

Tüm çalışmalara rağmen Türiye'nin işsizlik oranları giderek artmaya devam ediyor ve verilere bakıldığında Ekim ayında işsizlik oranlarının 500 bin artış gösterdiği gözlemlenmektedir. Özellikle darbe girişimi iç piyasayı çok olumsuz etkiledi.

Yüzdelik dilim olarak işsizlik oranlarına bakıldığında Türkiye'de işsizlik oranı %11,8 seviyelerinde seyir ediyor ve bu rakam giderek artmaya devam ediyor. Genç nüfus yani 15 - 24 yaş arası işsizlik oranı %1,9 artış gösterdi ve %21,2 oranına yükseldi. 15 - 64 yaş grupları incelendiğinde ise 1,3 puanlık artıştan dolayı işsizlik oranları %12'ye kadar geldi.

Yine istihdam oranlarına bakıldığında ise toplam istihdam'ın %46,2 seviyesinde olduğu görülüyor Ekim ayı bir önceki yıla göre 411 bin kişilik artış olduğu ve toplam rakamın 27 milyon 267 bin seviyesinde olduğu görülmektedir. Özellikle tarım çalışanlarının sayıları azalmakta ve tarım dışı çalışan sayıları artmaktadır.
Editör: TE Bilisim