Türk Telekom CEO'su Aslan gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. Türk Telekom CEO'su Aslan, yeni uygulamalar başlıyacak ve faturaları müşteriler belirleyecek.


Tüm markaların entegrasyonunun müşteri bağlılığını artıracağını belirten Türk Telekom CEO'su Aslan, "Yeni uygulamalarımız olacak. Faturaları müşterilerimiz belirleyecek" dedi

Avea, Türk Telekom ve TTNET markalarını tek çatı altında toplayan Türk Telekom, yeni süreçte fatura belirlemeyi de abonelere bıraktı. Entegrasyon ve tek marka sürecine ilişkin merak edilen soruları yanıtlamak üzere Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, entegrasyonun müşterilerin markaya bağlılığını güçlendireceğini söyledi. Aslan, "Mağazalarımızda çapraz satış, yukarı satış gibi imkânlar olacak. Müşteriler, istemedikleri bir şeyi almayacaklar. Dolayısıyla da faturalarını onlar belirleyecek" dedi. Şirketin entegrasyonla birlikte çalışma sürecini değiştirdiğini belirten Aslan, ürün yerine müşteri odaklı olmaya karar verdiklerini ifade etti. İki yıl gibi kısa sürede entegrasyon sürecini tamamladıklarını vurgulayan Aslan, üç markanın tek çatı altında birleşmesinin müşterilere tek noktadan ve hızlı hizmet sağlayacağını belirtti. Fiber altyapının diğer şirketlere kullandırılmadığı yönündeki iddialara da yanıt veren Aslan, şunları söyledi: "Böyle bir şey söz konusu değil. Bazı operatörler kendi altyapılarını, bazıları ise bizimkini kullanıyor. Herkes için doğru bir model olması lazım. Fiber altyapısı 4.5G için çok kritik. Bu nedenle yıllardır fibere yatırım yapıyoruz." 

'PERSONEL TASARRUFU YOK'
Birleşme nedeniyle personel sayısını düşürmeyeceklerini vurgulayan Aslan, şirkette 34 bin 500 personel bulunduğunu söyledi. Aslan, "Bu çok büyük bir operasyon. Biz bütün altyapı için çalışıyoruz ve bu arkadaşlarımıza ihtiyacımız var" dedi. Söz konusu birleşmenin imtiyaz sözleşmesi çerçevesinde yapıldığını vurgulayan Aslan, şunları anlattı: "Bu birleşmeyi daha önce yapabilecekken tüm paydaşlarımızın aynı noktada olmasını istedik. Her şeyi hukuk ve kanunlara uygun yapıyoruz. Kimsenin endişesi kalmasın diye her türlü tedbiri almaya çalıştık. Yapılan her şey imtiyaz sözleşmesi akılda tutularak yapıldı." 

Editör: TE Bilisim