Türkiye ve Rusya'nın arasında yaşanan krizlerin atlatılması ve yeniden ortaklık görüşmelerinin yapılmasından sonra iki ülke pek çok proje konusunda anlaşmalar yapmaya başladı. Şu anda Türkiye ve Rusya ortaklığında yürütülmekte olan projelerden en büyüklerinden bir tanesi Türk Akımı doğal gaz boru hattı projesidir.

Ülkemizin bilindiği üzere her sene doğal gaz ihtiyacı giderek yükseliyor. Özellikle nüfusu küçük olan şehirlerin dört bir yanına doğal gaz hatları döşeniyor ve aileler kömür yerine doğal gazı kullanmayı tercih ediyor. Yayımlanan raporlara göre 2035 yılında Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacının 72 milyar metre küpe yaklaşacağı ifade edilmekte olup Rusya ve Türkiye arasında yürütülen Türk Akımı Projesi bu ihtiyaçlar için önemli bir yer kaplamaktadır.

13 BİN 500 İSTİHDAM

Ülkemizin 2035 yılında ihtiyacı olacak 72 milyar metre küp doğal gaz için çok önemli bir proje olarak bilinen Türk Akımı Doğal Gaz Projesi 100 milyon dolar civarı ek hanehalkı geliri, 546 milyon dolar ek ulusal gelir sağlayacağı gibi 13 bin 500 kişiye de bu proje istihdam sağlayacaktır.

Yine ilerleyen dönemlerde elektriğin üretilmesi için de doğal gazın kullanılacağı tahmin edilmekte olup bu sebepten ötürü doğal gaz'ın önemi her geçen gün artmaktadır. Hem Türkiye, hem Rusya için kazançlı bir yatırım olarak bilinen Türk Akımı projesi sayesinde 13 bin 500 kişi de istihdam edilecek.

Editör: TE Bilisim