Türkiye İstatistik Kurumu düzenli olarak her ay işsizlik rakamları başta olmak üzere pek çok konu hakkında yaptığı araştırmaları ile elde edilen sonuçları kamuoyuna duyurmaktadır. Mart ayına ilişkğin işsizlik rakamlarının açıklanması beklenirken sonunda ilgili rakamlar açıklandı.

Bilindiği üzere milli istihdam seferberliği kapsamında 2 milyon kişiye istihdam sağlama hedefinde şu ana kadar bir milyon 200 bin kişinin iş sahibi yapıldığı belirtilmektedir. Bu durumunun işsizlik rakamlarına nasıl yansıdığının görülmesi için Mart ayı verileri önem arz etmekteydi. Sonunda TÜİK verileri yayımladı.

YÜZDE 1 DÜŞÜŞ SAĞLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu şubat ayına ilişkin yayımladığı işsizlik rakamların da oranın yüzde 12,6 olduğunu belirtmişti. Mart ayında işsizlik rakamları merak ile beklenirken Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik rakamını yüzde 11,7 olarak açıkladı. Buna göre Şubat ayı ile Mart ayı arasında yüzde 1'e yakın olumlu bir fark oldu.

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARTIYOR

İş verenin sigortasız işçi çalıştırması bilindiği üzere yasaktır. Ancak ülkemizde kayıt dışı çalışmakta olan kişi sayısı oldukça fazladır. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre kayıt dışı istihdam oranı yüzde 33,1 olarak belirtildi. Yani geçtiğimiz aya göre kayıt dışı istihdam yüzde 0,2 oranın da artış gösterdi. Kayıt dışı istihdamın önüne geçilmeye çalışılıyor ancak giderek kayıt dışı istihdam artmaya devam ediyor.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim