Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik oranları başta olmak üzere pek çok konu üzerinde araştırma yapmakta ve elde ettiği değerleri kamuoyuna ilan etmektedir. Bilindiği gibi ülkemizde işsizlik oranları giderek artmaktadır. Kasım ayının işsizlik oranları merak edilmekte ve TÜİK tarafından kamuoyuna bu konu hakkında bilgi verilmesi bekleniyordu.

Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım ayına ait işsizlik oranını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Kasım ayı işsizlik oranı yüzde 12.1 seviyelerine kadar yükseldi. Merak ile beklenen sonuç açıklandı ancak işsizlik oranları pekte sevindiricek seviyelerde değil gibi görünüyor.

590 Bin İşsiz Daha Listeye Eklendi

Türkiye İstatistik Kurumunun Kasım 2016 için ilan ettiği işsizlik oranı ile bir önce ki yıl Kasım ayına ait işsizlik oranları incelendiğinde 15 yaş ve daha yukarı işsiz sayısı 590 bin kişi daha arttığı gözlemlenmektedir. Buna göre TÜİK verilerine göre Kasım ayı işsiz kişi sayısı toplam 3 milyon 715 bin seviyelerinde görünmektedir.

Kamu istihdam oranlarına bakıldığında giderek artış gözüküyor ancak özel sektörde işçi çıkartmaya gidilmesi ve kayıt dışı istihdamlarında bulunması ile hem işsizlik oranları yükseliyor hemde çalışan adaylar işsiz gibi görünüyor. Hükümet işsizlik oranlarını düşürmek için harekete geçmiş durumda bakalım bu sene 2 milyon adaya iş verilmeye çalışılması başarılı olursa işsizlik rakamları ne derecede olacak.
Editör: TE Bilisim