Bilindiği üzere araç sahipleri her sene zorunlu trafik sigortası ücretlerini yaptırmak zorundadır. Bu ücretler ile araç sahipleri kaza yaptıklarında karşı tarafında tüm zararlarını sigorta şirketi ödemekte ve kazayı yapan araç sahibi ücret ödememektedir.

Bundan önce ki yıllarda zorunlu trafik sigortası ücretleri oldukça düşüktü ancak şirket iflas ettiğinden dolayı ücretleri oldukça yükseltti. Hükümet yeni yöntem için tavan fiyat uygulamasına gitti ve zorunlu trafik sigortası ücretlerini düşürmeyi başardı. İşte yeni trafik sigorta ücretleri.

YENİ TRAFİK SİGORTASI ÜCRETLERİ

1.basamak 2.015 TL
2.basamak 1.612 TL
3.basamak 1.209 TL
4.basamak 806 TL
5.basamak 685 TL
6.basamak 565 TL
7.basamak 444 TL

Zorunlu trafik sigortasına tavan fiyat döneminin getirilmesi ile yeni fiyatlar yukarıda belirtildiği gibi oldu. Sistme yeni giren araç sahipleri 4. basamaktan trafik sigortası ücretlerini ödeyecektir. Kaza yapmayan araç sahipleri her sene %15'lik indirim alacak ve 7. basamağa kadar inerek oldukça düşük ücret ödeyecek.

FAZLA VERİLEN PARALAR GERİ ÖDENECEK Mİ

Bilindiği üzere bu yasa çıkmadan önce trafik sigortası yaptıranlar daha yüksek ücret verdi. Peki trafik sigortasını yüksek ücretten yapan araç sahipleri fazla verdikleri paraları geri alabilecek mi? 12 Nisan 2017 tarihi itibari ile sigorta fiyatları düşüyor ancak ücreti fazla verenler maalesef fazla verdiği ücreti geri alamayacaktır.

DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim