En çok tercih edilen otomobil firmalarının başında gelen Toyota,yeni çıkaracağı hidrojen yakıtlı otomobili Toyota Mirai, Avrupa’da da satışa sunmaya hazırlanıyor.

Japonca 'gelecek' kelimesinden alan Mirai, Avrupa’da 66 bin euroluk fiyatla satılacak. Aracın bu yıl 50-100 adetlik satış hedefi bulunuyor.

AVRUPA'DA SATIŞA SUNULUYOR

Adını Japonca “gelecek” kelimesinden alan Mirai, eylül ayından itibaren ilk etapta İngiltere, Almanya ve Danimarka’da yollara çıkacak. Mirai’nin, 2017 yılından itibaren, hidrojen yakıt altyapısının geliştirilmesiyle birlikte çok daha fazla ülkede satışa sunulması planlanıyor. Avrupa’da 66 bin euro fiyat etiketiyle sunulan Mirai’nin, bu yıl için satış hedefi 50 ile 100 adet arasında. Sadece su buharı salımı gerçekleştiren Mirai, “sıfır” karbondioksit salımıyla dikkat çekerken, konforu, sürüş keyfi, 5 dakikada doldurabilen deposuyla birlikte geleneksel motorların ulaştığı menzil ve hızı da sunuyor. Toyota yakıt hücresi sistemini ve hibrit teknolojisini bir arada sunan Mirai, hidrojeni elektrik üretmek için kullanıyor.

Editör: TE Bilisim