Temmuz’da Zam Müjdesi

Temmuz ayında Bağ-Kur ve SSK emeklilerine bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçeklesen enflasyon kadar zam yapılacak. Daha sonra emekliler seyyanen zammından da payını alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden bin liranın altında maaş alanlara 100 lira seyyanen artışı yapılacak. Küsuratı 1 ile 99 arasında kalan emekli maaşları da 100 liraya tamamlanacak. Emekli olup da hala ticari faaliyetine devam eden SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi yüzde 15’ten yüzde 10’a indirilecek. Yani emeklilerin maaşından en fazla 153 lira en az da 50 lira kesinti yapılmış olacak. Temmuz’da emeklilerin yüzü bu sayede gülecek.

MEMUR MAAŞLARI:

Temmuz ayında yaklaşık 2,5 milyon memur yüzde 3 zam ve enflasyon farkı zam alacak. Toplu sözleşme çerçevesinde maaşlara yüzde 3 zam yapılacak. Aynı zamanda yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 3’ün üzerinde çıkarsa bu fark da memurlara ödenecek.

MEMUR EMEKLİ AYLIĞI:

Temmuz ayında yaklaşık 1,9 milyon emekli memur da aynı memurla gibi yüzde 3 zam ve enflasyon farkı alacak. Emekli olduğu halde ticari faaliyette bulunan memur emeklileri, aynı zamanda destek primi kesintisinin Temmuz'da azalmasıyla kazançlı olacak. Bu yolla memur emeklisi maaşlarında yüzde 5’lik bir artış sağlanacak. Temmuz ayında bazı memur emeklilerini 3 zam birden bekliyor.

ASGARİ ÜCRET:

2015 yılında asgari ücrete Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yüzde 6+6 zam yapılmasına karar verilmişti. Alınan karar doğrultusunda asgari ücret Ocak ayında net 949 TL'ye yükselmişti. Yılın ilk zammının ardından Temmuz ayında yapılacak zamla, asgari ücret tam bin TL olacak. Temmuz ayında asgari ücretliyi de 51 liralık bir zam artışı bekliyor.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ:

İşsizlik maaşı da temmuz ayında artacak. Asgari ücretteki artış işsizlik maaşında da etkili olacak. 1 Temmuz 2015'ten itibaren geçerli olacak brüt asgari ücret bin 273 liraya yükselecek. İşsizlik maaşı da buna bağlı olarak 1 Temmuz'dan itibaren en düşük net 505 TL 53 kuruş olarak en yüksek ise bin 11 TL 7 kuruş olarak verilecek.