Referandum tarihine bir aydan kısa bir süre kaldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 21 Mart 2017 tarihinde tatile girecek. Tatile sayılı günler kala mecliste yeni görüşmeler yapılmaya devam ediliyor. Bilindiği gibi başkanlığın kabul edilmesi ile meclisteki ki milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkartılacak.

Bu konu hakkında muhalefet partileri yorumlar yaparken Cumhuriyet Hak Partisi Milletvekili Ömer Fethi Gürer meclise 50 milletvekili alınmamasını ve onun yerine kamuya 15 bin personelin daha alınmasını önerdiği öğrenildi.

15 BİN PERSONEL ALIN

Sözcü Gazetesi haberine göre Cumhuriyet Hak Partisi Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in hesaplama yaptığı ve 50 milletvekili maliyeti ile kamuya yeni 15 bin personel daha alınacağı belirtildi ve bu hesaplamanın üzerine Ömer Fethi Gürer'in 50 milletvekili yerine kamuya 15 bin personel daha alınması talebini söylediği öğrenildi.

GÜRER HESAPLADI

Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in hesabına göre 400 milyon liraya 50 milletvekili daha alınması yerine taşeron işçilere kadro verilebileceği, 15 bin yeni personel alınabileceği, 40 yeni hastane yapılabileceği yaşa takılmış olan 400 bin civarı kişinin emekli edilebileceği veya emeklilerin maaşlarına ciddi miktarda zam yapılabileceği belirtildi. Ancak başkanlık sistemi görüşmeleri yapıldı ve mecliste ki milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkartılacağı tahmin edilmektedir.
Editör: TE Bilisim