Ülkemizde bir milyona yakın işçi kadro almak için taşerona kadro başvurusunu gerçekleştirdi. İlgili başvurular 11 Ocak 2018 tarihi itibari ile sona erdi. Kadro almaya uygun ve uygun olmayan işçilerin büyük bir bölümü başvurularını gerçekleştirmiş olup yurt geneli 900 bin civarı kişinin müracaat ettiği tahmin ediliyor.

Buna göre işçiler şimdi de taşeron sınavını beklemeye başladı. Peki taşeron sınavı ne zaman olacak. Taşeron sınavı 3 Mart ile 22 Mart tarihleri arasında yapılacak ancak net günü ve saati belli değil. Peki işçilere taşeron sınavı duyurusu nasıl yapılacak, işçilerin sınav hakkında bilgiyi öğrenmesi nasıl sağlanacak.

TAŞERON SINAV TARİH VE SAATİ

Taşeron işçiler sınavlara 3 Mart ile 22 Mart arasında girecek ancak kurula göre sınav tarihi ve saati değişiklik gösterecek. Bu yüzden işçilerin başvuru yaptığı idarelerin internet sitesini takip etmesi gerekiyor. İdarelerin resmi internet siteleri aracılığı ile taşeron sınavının hangi tarihte olacağı, hangi saatte olacağı gibi tüm duyuruları gerçekleştirilecektir.

Bunun dışında her işçinin evine mektup, tebligat ya da telefonlarına SMS gönderileceği gibi haberlerin şu anlık bir kesin doğruluk payı bulunmamaktadır. İlerleyen haftalarda değişiklik olursa yine İşin Olsa ekibi olarak sizlere en net bilgileri ulaştıracağız.

DİĞER HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim