24 Haziran erken seçimine artık bir ay kaldı. Türkiye'nin dört bir yanında siyasi parti liderleri ve Cumhurbaşkanı adayları yaptıkları konuşmalar ile hem seçmenleriyle bir araya gelmekte hemde diğer partilere oy vermeyi düşünen seçmenlere kendi yapacakları icraatler hakkında bilgi vererek oylarına talip olduklarını beyan etmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce çiftçiye verilen mazot fiyatı hakkında açıklama yapmış ve kendisinin Cumhurbaşkanı olması durumunda çiftçiye mazotu 3,5 liradan vereceğini belirtmişti. Bu açıklama üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklama yaparak Muharrem İnce'ye bir nevi cevap vermiş oldu.

"Biz 2,35 TL'den Veriyoruz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kamuoyuna yapılan açıklama da 2017 yılının birinci ayından 12. ayına kadar ki mazot fiyatının baz alındığında ortaya 4,70 TL'lik bir fiyatın ortaya çıktığı ve Başbakan'ın talimatı ile bu rakamın yarısının hükümet tarafından karşılandığı yarısının ise çiftçi tarafından karşılandığı belirtildi. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı olması durumunda çiftçiye mazotu 3,5 liradan vereceği açıklamasını değerlendiren Bakan Fakibaba kendilerinin çiftçiye mazotu 2,35 TL'den verdiklerini duyurdu. Tabi bu 2,35 TL normal mazot fiyatının yarısının devlet tarafından karşılanması ile oluşmaktadır.

Editör: TE Bilisim