Taner Yıldız’dan CHP'ye Kedi Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a CHP’nin seçim kampanyasında kullandığı kedi figürü sorulunca Yıldız, "Burada herhangi bir şeyin arkasına sığınmamak lazım. Kimi zaman ağacın, kimi zaman kedinin, kimi zaman da başa bir objenin. Politikada bir gündem belirleyenler var, bir de gündemin peşinde koşanlar. Bu reklamda CHP’nin bir kedinin peşinden koşması bana biraz espirili geldi” açıklamasını yaptı.

Gazetecilerle Türkiye ile Gürcistan arasında yapılan "Enerji Alanında İşbirliğine Dair Anlaşma"nın imza töreninde bir araya gelen Yıldız, sorulara cevap verdi. Yıldız’a gazeteciler CHP'nin seçim kampanyası için hazırlattığı tanıtım filmindeki kediyi soran gazetecilere seçim çalışmaları döneminin centilmence geçmesi temennisinde bulundu.

Yıldız Türkiye’nin gelişimi için seçimlerin önemine dikkat çekerek, "Burada herhangi bir şeyin arkasına sığınmamak lazım. Kimi zaman ağacın, kimi zaman kedinin, kimi zaman da başa bir objenin. Politikada bir gündem belirleyenler var, bir de gündemin peşinde koşanlar. Bu reklamda CHP’nin bir kedinin peşinden koşması bana biraz espirili geldi” dedi. Seçimlerde partiler sadece kendi özyapılarını ortaya koyacak diyen Yıldız, tercih milletin dedi. “ Ak Parti’yi milletimiz bu güne kadar alkışladı, bundan sonra da partimizin milletimiz tarafından alkışlanacağına şüphem yok” dedi.

ABD'de yaşanan elektrik kesintisinden başta Beyaz Saray olmak üzere çok sayıda devlet kurumunun etkilendiğine dikkat çeken Bakan Taner Yıldız, gazetecilerin buna dair görüşlerini sorması üzerine “bu işler sadece ülkemizde olmuyor, biz hiçbir Zaman başka yerlerde de oluyor bizde de olur demedik. Ama elektrik kesintisinin beyaz sarayda bile olduğunu herkes gördü. Bunların olabileceğini bilerek tedbirler almak önemli. Bir elektrik mühendisi olarak Beyaz Saray’daki kesintinin olmamasını isterdim” şeklinde cevap verdi.

Editör: TE Bilisim