Temmuz ayının gelmesi ile memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına bilindiği üzere belirlenmiş oranlarda zam yapıldı. SSK ile Bağ-Kur emeklileri yüzde 6 ile yüzde 6,5 civarında bir zam beklemekteydi ancak geçtiğimiz hafta yapılan açıklama ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5,89'luk bir zam yapıldığı belirtildi.

Haziran ayının son haftasında Ramazan Bayramı sebebiyetinden dolayı tüm emeklilerin maaşları bayramdan önce verildi. Memur emeklilerinin zamlı maaşları geçtiğimiz günlerde banka hesaplarına yatırıldı. Ancak SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin maaşları hesaplarına yatırılmadı. Ülkemizde 2 milyon civarı SSK ve Bağ-Kur emeklisi olduğu belirtilmektedir. Peki SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşları ne zaman hesaplarına yatırılacak.

MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK

Buna göre verilen tarihlerde SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşlarının yarın 17 Temmuz 2017 tarihinden itibaren banka hesaplarına yatırılacağı görülmektedir. 17 Temmuz'dan başlayarak SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşları ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacaktır.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yaptığı açıklamalara göre Temmuz ayında verilen yüzde 5,89'luk zam oranını beğenmediklerini ifade etmektedir. Ancak Maliye Bakanlığı tüm emeklilerinin maaşlarının düzenli şekilde yatırılabilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Bundan dolayı maaşlar ancak belirli oranlarda verilebilmektedir.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim