Sakarya’da Yeni Proje

Sakarya’da otomotiv konusunda ihtisaslaşmış bir endüstri bölgesi kurulacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, bu konuda yapılan yer seçim çalışmalarının sonuna gelindiğini belirtti. Otomotiv konusunda ihtisaslaşmış bir endüstri bölgesinin kurulması için gerekli fizibilite ve yer seçimi çalışmaları Sakarya'nın Karasu ilçesinde kurulacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaklaşık 222 hektarlık alanın Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edildiğini açıkladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık yazılı bir açıklama yaparak 2023 yılı için Türkiye’nin hedeflerini anlattı ve Türk sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilerek sanayinin güçlendirileceğini sözlerine ekledi. Işık, yapılacak üretimlerin gerçekleşmesi için fiziki altyapının ve mekanların oluşturulmasının önemini vurguladı. Endüstri bölgeleriyle ülke ekonomisinin gelişmesi ve teknoloji transferinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Işık, yatırımların teşvik edilmesi, üretim ve istihdamın artırılması ve yabancı sermayenin ülkeye girişinin hızlandırılmasının ilk hedefleri olduğunu söyledi. Sakarya'nın Karasu ilçesinde otomotiv konusunda ihtisaslaşmış endüstri bölgesinin kurulması için gerekli fizibilite ve yer seçimi çalışmalarını tamamladıklarını belirten Işık, bu çalışmalarının ülke ekonomisi ve ülke sanayisi için önemini anlattı. Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi 222 hektarlık bir alanda kurulacak.

 

Kurulacak alanda başta yerli araçlar olmak üzere elektrikli-hibrit araçların üretimi ve motor gibi katma değeri yüksek parçaların üretimine ilişkin yatırımlar da yer alacak. Faaliyete geçecek bölgede 1,5-2 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 7-8 bin kişilik nitelikli istihdam oluşması beklendiğini dile getiren Işık, hızlı bir şekilde bölgenin yatırımlara hazır hale getirilmesi için bu alanın hızlı bir şekilde kamulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Bu çalışmaların ardından jeolojik-jeoteknik etüt raporunun hazırlanması, harita yapım işinin gerçekleştirilmesi altyapı projelerinin hazırlanması ve altyapı inşaatının yapılması ile ilgili iş ve işlemlerin tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Işık, bu işlemlerin tamamlanmasından sonra alt yapının hazır olacağını söyledi. Bakanlık bütçesinden bu işlemler için 60 milyon liralık harcama yapılmasını beklediklerini dile getirdi.  

Editör: TE Bilisim