Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan haberi İşin Olsa ekibi olarak duyurmuştuk. Haberimize askeri personeller tarafından yoğun rağbet geldi ancak maaşlarına iyileştirme zammı yapılmayacak olan pek çok askeri personel adaylar İşin Olsa ekibine ulaşarak seslerinin duyurulmasını istedi.

Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak tüm askeri personellerin seslerini duyuruyoruz. Buna göre geçtiğimiz günkü habere göre ''Türk Silahlı Kuvvetleri TSK bünyesinde görevlerin maaşlaarına 400 TL iyileştirme zammı, SAT / SAS ve Komando sınıflı askeri personellerin maaşlarına 679 lira, deniz hizmet sonrası 4 yılı aşmış askeri personellerin maaşlarına 553 lira, deniz hizmet süresi 8 yılı aşmış olan askeri personellerin maaşlarına 690 lira, deniz hizmet süresi 12 yılı aşmış askeri personellerin maaşlarına ise 813 lira yan ödeme ve iş güçlüğü tazminatında iyileştirme yapılmıştır'' ifadelerine yer verilmiş ve zamların subay, astsubay, uzan çavuşlar için geçerli olacağı belirtilmişti yani sözleşmeli er rütbeli askeri personellerin maaşlarına iyileştirme zammı hakkında her hangi bir bilgi verilmedi.

Buna göre Türkiye geneli sınır içi ve sınır dışı tüm operasyonlara gerek İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve gerek ise Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Kara, Hava, Deniz ve Özel Kuvvetler Komutanlığı personelleri katılmaktadır. Ancak iyileştirme zammının sadece TSK'ya bağlı birliklerde subay, astsubay ve uzman çavuşlar da yapılacağı haberinin ardından hem sözleşmeli er rütbeli askeri personeller hemde diğer kurumlarda görevli askeri personeller kendilerinin de maaşlarına iyileştirme zammının yapılmasını talep etmektedir.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER