16 Nisan 2017 tarihi özellikle euro ve dolar için oldukça önem arz etmekteydi. Milyonlarca seçmen dün Anayasa Değişikliği Referandumuna katıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yani başka bir değiş ile başkanlık sistemine onay verenler referandum da evet ve onay vermeyenler ise hayır oyunu kullandı.

Türkiye geneli sandıkların kapanması ile sayımlar başladı. YSK seçim yasağının ardından evet ile hayır arasında ciddi bir fark var iken ilerleyen saatlerde kesin sonuçlar açıklandı ve evet oyu yüzde 51.41 ile kazandı. Bu sonuçların ardından dolar ve euro'da hızlı bir düşüş meydana geldi.

DOLAR KURU 3,66 OLDU

Dolar kuru uzun bir süredir düşüşlere devam ederken dün kapanışını 3.73 lira üzerinden yapan dolar referandumun ardından 3.63 liraya kadar düştü. Öğlen saatleri itibari ile dolar 3.66 seviyelerine yükseldi. Düne göre dolarda %1,78'lik bir düşüş olduğu görülmektedir.

EURO 3,89 OLDU

Euro kuru da bir süredir aynı seviyelerde seyrederken dün kapanışı 3,94 lira üzerinden yapmıştı. Referandumun sonucundan sonra Euro 3,85 liraya kadar düştü ve öğlen saatlerinden itibaren 3,89 lira oldu. Düne göre Euro'da %1,26'lık bir düşüş olduğu görülmektedir. Dolar ve Euro kurlarının bir süre bu ayarlarda kalması bekleniyor.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim