Ülkemizde bilindiği üzere Karayolları Genel Müdürlüğü KGM tarafından yapılmış olan bazı köprü ve otoyollar ücretlidir. Yani buralardan geçen otomobil sahipleri ücret ödemektedir. Ancak genel olarak bayramlarda çok sık trafik olduğu ve vatandaşların tatil yapabilmek için farklı şehirlere gittiği için bayramlarda köprü ile otoyollar ücretsiz yapılmaktadır.

Ancak bu sene Ramazan Bayramında ekstra idari izin verilmediği için Ramazan Bayramı boyunca köprü ile otoyolların ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyordu. Sonunda merak ile beklenen açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından verildi. Peki detaylar nedir?

KÖPRÜ ile OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama da Türkiye geneli Karayolları Genel Müdürlüğü KGM tarafından işletilmekte olan ücretli köprü ile otoyolların ücretsiz olacağı belirtildi. Bayram dolayısı ile pek çok bölgede trafiğin yoğun olacağı ve trafik kazalarının yüzde 90'ının sürücü kaynaklı olduğu, can kaybının yaşanmaması için de sürücülerin dikkat etmesi gerektiği Bakan Ahmet Arslan tarafından duyuruldu.