Bilindiği üzere gelin ve erkeğin çalışmasından dolayı çocukların iyi büyümesi ve ilgi görebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı düğmeye asarak gelininin çalışması durumunda torununa bakacak olan büyükannelere maaş verileceği duyurulmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı büyükanne başvuruları kabul edildi. Buna göre gelen başvurular incelendi ve hangi büyükannelere maaşların verileceği ilan edildi. Bilindiği üzere her büyükanneye değil maddi durumu kötü olan ve torununa iyi bakacağı düşünülen büyükannelere maaş verilmektedir.

PTT MAAŞLARI VERİYOR


Büyükanne maaş ödemelerin de pilot il Tekirdağ seçilmişti yani büyükanne maaş ödemeleri ilk olarak Tekirdağ'da başlayacaktı. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin 14 Nisan 2017 tarihi itibari ile Tekirdağ'da büyükanne maaşlarının ödenmesi beklenmekteydi ve ödemeler başlandı. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi aracılığı ile Tekirdağ'da büyükanne maaş ödemeleri bugün itibari ile başladı.

TEKİRDAĞ'DA KONTENJAN 500

Tekirdağ ilinde ikamet etmekte olan büyükannelere ayrılmış olan kontenjan sayısı 500'dür. PTT aracılığı ile 460 büyükanneye maaş verece ve kalan 40 kişilik büyükanne kontenjanı için yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile 28 Nisan 2017 tarihinde yeni başvuruların kabul edilmesi, başvuruların ilan edilmesi ile 40 büyükanneye daha maaşın verilmesi ve toplam Tekirdağ'da 500 kişiye maaş ödemesi yapılması bekleniyor.

MAAŞ ÖDEMELERİ VE EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim