Bilindiği üzere kamu kurumlarında ki düzen çok yönlü olarak değiştirilmesi için çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Özellikle kadro ve sözleşme konusunda yenilikler yapıldığı gibi yine devlet memurları kanununda da değişiklikler yapılacak ve memurlar kamu personeli olarak göreve devam edecek.

Buna göre yakın zamanda ülkemizde performansa dayalı maaş sisteminin gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda meslek maaşlarında değişiklikler yapılması ve ek ücretlerin de değiştirileceği tahmin edilmektedir.

PERFORMANSA GÖRE MAAŞ

Yeni yapılması beklenen düzenleme ile memurlara performansa göre maaş verilmesi bekleniyor. Örneğin Ankara ilinde çalışan memur ile küçük illerde çalışan memurların performansları ve karşıladıkları müşteri sayısı farklı olduğu için maaşlarında farklılıkların yapılacağı düşünülüyor.

MESLEK MAAŞLARI DEĞİŞEBİLİR

Bilindiği üzere bir kuruma yeni atanmış olan üst rütbeli, ünvanlı kişi kendisinden daha alt rütbe ve ünvana sahip olan kişilerden kıdemden dolayı daha düşük maaş almaktadır. Bu durumun önüne geçilmesi için bazı meslek maaşlarında yükseltmenin yapılması beklenmektedir.

EK GÖSTERGE ÜCRETLERİ DEĞİŞEBİLİR

Yine mesleklerin maaşlarında farklılığa yol açan ek gösterge ücretlerinin de değişmesi bekleniyor. Ancak ne kadarlık bir artış ya da azalış olacak net olarak bilinmiyor. Öte yandan emeklilikte maaşların ciddi şekilde düşmesinin önüne geçilmesi konusunda da görüşmelerin yapılması beklenmektedir.

DİĞER EKONOMİ HABERLERİNİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim