Pepsi ile telefon gerçeğe daha da çok yaklaştı. İlk söylentilerin üzerinden çok fazla geçmeden, sürpriz Pepsi telefonun özellikleri de göründü işte detaylar.


Kısa bir süre önce oluşturulan resmi Weibo hesabı, Pepsi'nin akıllı telefon çıkarabileceği söylentilerinin yayılmasına neden olmuştu. Bu söylentilerin üzerinden çok geçmeden, şimdi de yeni bir sızıntı ile "olası" cihazın özellikleri ortaya konmuş durumda.

Kaynaklar, yeni akıllı telefonun 5.5 inç 1080p ekran, MediaTek MT6592 işlemci ve 2GB of RAM donanımına sahip olacağını bildiriyor. Cihaz aynı zamanda 16 GB depolama alanı (microSD desteği henüz teyit edilmiş değil ama bekleniyor), 13 MP kamera ve 5 MP selfie kamerasıyla gelecek.

Konunun bir numaralı muhatabı Pepsi söylentilerle ilgili henüz hiçbir açıklama yapmazken, akıllı telefonun Android 5.1 yazılımı yüklü olarak 3.000mAh kapasiteli bir bataryayla tüketicilere sunulacağı bildiriliyor.

Cihaz için olası bir lansman tarihi bile belirlenmiş durumda. 20 Ekim tarihinde Pekin'de düzenlenecek bir etkinlikle akıllı telefonun kamuoyuna tanıtılacağı konuşuluyor.

Pepsi'nin bu telefonu kendisi geliştirmediği açıkça ortada. Şirket herhangi bir Çin'li üreticiyle kendi markasını taşıyan cihazların üretilmesi için anlaşmış olabilir.

Öte yandan gelen haberler, Pepsi'nin de, yeni bir telefon üretileceğini doğruladığı yönünde...

Gerçek soru şu: Kullanıcılar neden Pepsi markalı bir akıllı telefona sahip olmak istesin? Arka kapaktaki kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşan logo dışında herhangi bir fayda sağlamayacak cihazı tüketicilerin ne amaçla tercih edeceği şimdiden merak konusu olmuş durumda.

Editör: TE Bilisim