Patates Fiyatlarına Müdahale Yolda

Patates fiyatlarında son dönemlerde görülen artış vatandaşları isyan ettirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, eğer fiyatlara müdahale edilmesi gerekiyorsa gerekeni yaparız diyerek vatandaşın ekonomik menfaatlerinin önemine dikkat çekti. Üreticileri ve aracıları da uyaran Zeybekçi, eğer vatandaşın ekonomik durumunu manipüle ederlerse onların da elleri yanar dedi. Yaptığı açıklama sırasında HDP binasına yapılan saldırıyı öğrenen Zeybekçi, konuşması sırasında seçimlerin yaklaştığına dikkat çekerek, bunun kasıtlı bir saldırı olduğunu söyledi. Kişilerin huzurundan keyifsiz olanların yaptığı bu saldırıyı da şiddetle kınadı.

Son günlerde sürekli patates fiyatlarından şikayet aldıklarını dile getiren Bakan Zeybekçi, eğer gerekirse patates fiyatlarına müdahale edeceğiz dedi. Vatandaşın ekonomik durumunu ve menfaatlerini manipüle eden kim olursa olsun bunu onun ellerini de yakacak şekilde ellerinde bırakırız diyen Zeybekçi üretici ve aracıları da uyardı.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Denizli programı çerçevesinde Tavas ilçesinin Sarıabat mahallesinde vatandaşları ziyaret etti. Burada köy meydanında vatandaşlara seslenen Zeybekçi, vatandaşın patates fiyatlarının yükselmesi ile ilgili sorduğu soruya Ekonomi Bakanlığı'nın önceki yıl bazı tarım ürünlerinin fiyatlarının beklenenden çok artması sebebiyle aldıkları tedbirleri dile getirerek cevap verdi. Pataesin şu anda spekülasyonda olduğunu hissediyoruz, fiyatlarda aşırı artış var diyen Zeybekçi, bu konuyu hükümet ve Tarım bakanı ile değerlendireceklerini söyledi. Değerlendirmenin ardından eğer gerekiyorsa müdahale yapacaklarını da dile getiren Ekonomi Bakanı Zeybekçi, üretici ve aracıları da vatandaşın ekonomik durumunu manüpüle etmemeleri konusunda uyardı. Bakanın bu açıklamalarının ardından, patatese fiyat müdahalesinin yakın olduğu akıllara geldi.