Partilerin Seçim Sonrası Asgari Ücret Vaatleri Giderek Artıyor

Haziran ayında yapılacak olan Genel Seçimlerin çalışmalarına hız kazandıran partiler asgari ücrete kafayı taktı. Siyasi partiler asgari ücret konusunda adeta birbirleriyle yarışıyor. 2015 yılı asgari ücret artışının beklenen kadar olmaması ve vatandaşları tatmin etmemesi partileri harekete geçirdi. Asgari ücret artış oranı 2015 yılında yüzde 6+6 oranında belirlendi. Ama bu artış asgari ücreti açlık sınırının üstüne çıkarmaya yetmedi. Partiler de Haziran'da gerçekleştirilecek Genel Seçimler öncesinde partilerin ekonomi programlarında asgari ücret büyük yer kaplıyor. 2015 yılı için belirlenen yüzde 6+6 oranındaki zammın ardından asgari ücret 891 liradan 949 liraya çıkmıştı. Asgari ücret gelecek zam ile birlikte net olarak tam 1000 lira olacak.

19 Nisan Pazar günü seçim bildirisini yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ekonomik vaatleri ile dikkat çekti. Eğer seçimlerden CHP galip çıkarsa asgari ücretten vergi kaldırılacak ve asgari ücret net 1500 lira olacak. 21 Nisan Salı günü seçim bildirgesini yayınlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise bu rakamı daha da yukarıya taşıdı. Eğer HDP iktidar olursa asgari ücret 1800 liraya yükselecek. Hem de bu rakam net olarak işçiye ödenecek. Henüz MHP seçim bildirisini yayınlamadığı için asgari ücret konusunda bir açıklama da yapmadı. Dünya ülkeleri arasında ülkemiz asgari ücrette en altta yer alıyor. Avustralya Dünyada en fazla asgari ücret ödeyen ülke.

 

En yüksek asgari ücret vaadi ise Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’tan geldi. Seçim vaatlerini sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Baş, eğer seçilirse asgari ücretin 5 bin TL olacağını dile getirdi. Çok iddialı bir rakam söyleyen Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, ''Milli Ekonomi Modeli ile memurun ve işçinin asgari ücretini 5000 TL vereceğim" açıklamasını yaptı.  

Editör: TE Bilisim