Türkiye istatistik Kurumu her ay yaptığı incelemeler sonucunda kamuoyuna yeni raporlarını sunmaya devam ediyor. En son 2016 yılı Aralık ayına ilişkin yayımlanmış olan işsizlik rakamları yüzde 12.7 civarındayken Ocak ayı işsizlik rakamları büyük bir merak ile beklenmekteydi.

Bu sene bilindiği üzere özellikle özel sektöre milyonlarca kişinin istihdam edebilmesi sağlanmakta olup yine kamu kurumlarıda beklenenden daha fazla personel alımı gerçekleştirmektedir. Ocak ayı verileri büyük bir merak ile beklenirken Türkiye İstatistik Kurumu Ocak ayı işsizlik oranlarını açıkladı. Ancak beklendiği yöndde her hangi bir azalma olmadığı gibi son 7 yılın en büyük işsizlik rekoru kırıldı

YÜZDE 13 OLDU

Türkiye istatistik Kurumununun yaptığı açıklamaya göre Ocak 2017 işsizlik oranı yüzde 13' yükseldi. Buna göre ülkemizde Ocak ayında 3 milyon 985 bin kişinin işsiz olduğu öğrenildi. İşsizlik rakamında bir önce ki aya göre 1,9 puanlık bir artış meydana geldi.

İSTİHDAM SAYISINDA ARTIŞ

Türkiye istatistik Kurumunun geçtiğimiz sene Ocak ayında yayımlamış olduğu istihdam rakamlarına baktığımız da bu seneye oran ile 397 bin kişilik bir açığın olduğu görülmektedir. Yani Ocak 2017 yılında geçen seneye göre 397 bin kişilik istihdam da artış meydana gelmiş. Ancak işsizlik rakamının yüzde 13'e kadar yükselmesi ile son yedi yılın rekoru kırıldı.
Editör: TE Bilisim