Türkiye'nin dört bir yanında görevlerini sürdürmekte olan belediye başkanlıkları açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için personel alımı gerçekleştirmekte ve toplu iş sözleşmeleri ile işçilerin maaşlarına zam yapabilmektedir. Buna göre Edirne Keşan Belediyesi tarafından bugün çok önemli bir duyuru yaptı.

Yurt geneli aralıklarla bazı belediyeler işçilerin maaşlarına yapılan sözleşmeler ile zam yapmakta ve bu zamları işçilerin maaşlarına uygulamaktadır. Buna göre Edirne Keşan Belediyesi kamuoyuna önemli bir açıklama yaptı ve işçilerin maaşlarına ciddi oranda zam yaptı peki detaylar nedir?

EN DÜŞÜK MAAŞI 4 BİN 800 LİRA OLDU!

Keşan Belediyesi işçilerin maaşına zam konusunda toplu sözleşme töreni yaptı ve bu törene DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, belediye başkan yardımcıları ve DİSK’li işçiler katıldı. Yapılan törende DİSK Genel İş Sendikası üyesi 111 işçiyi kapsayan sözleşme yapıldı.

Yapılan görüşme ile 2 Yıllık Sözleşme Gereği İlk Yıl %16.5, İkinci Yıl TÜFE + % 3 Zam yapılacağı belirtildi. Buna göre Edirne Keşan Belediyesinde çalışan işçilerin en düşük maaşı 4 bin 800 lira oldu. Bu tören ile Keşan Belediyesi bünyesindeki işçilerin maaşlarına ciddi oranda zam yapılmış oldu.