Türkiye'de bilindiği üzere 11.5 milyon emeklinin olduğu belirtilmektedir. Milyonlarca emekli geçim sıkıntısı yaşadığı ve bütçesi yetmediği için kendi işinde ya da bir başka fabrikada, iş yerinde istihdam ederek aile bütçesine katkı sağlamaya çalışmaktadır.

Emekli kişi emekli olduğunda çalıştığı süre zarfı boyunca almış olduğu maaşlar hesaplanarak işten çıkarken tazminat almaktadır. Emekliye ikinci bir tazminat müjdesi daha var. Emekli kişi emekli olduktan sonra tazminat aldıktan sonra tekrar bir iş yerine çalışmak için girdiğinde işten ayrıldığında yeni bir tazminat daha alabilmektedir.

İKİNCİ TAZMİNAT MÜJDESİ

Buna göre bir emekli tazminatını alıp emekli olduktan sonra bir iş yerine girip çalıştığında bir sene sonra iş veren emekliyi işten çıkarttıktan sonra emekli yine tazminat alabilmektedir. Tazminat aldıktan sonra aynı iş yerinde çalışmaya devam eden emekliler ise yeniden tazminat alabilmek için bir sene daha iş yerinde çalışması gerekmektedir.

Tazminat almayarak aynı iş yerinde çalışmaya devam eden kişiler ise yeni bir sözleşme yapmadığı sürece işten kendileri de ayrılsa ya da iş verende işten çıkartsa tazminatını emekli her türlü alabilmektedir. Böyle bir durum yargı da bulunmaktadır. Yani emekliler çalıştıklarında yeniden tazminat alabilmektedir.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim