Motorine Gazyağı İncelemesi

Motorine gaz yağı karıştırılarak piyasaya sürüldüğünü dile getiren PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, bu konu hakkında EPDK’nın önlem almasını istedi. Bu gün konu ile ilgili olarak EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ı ziyaret eden Okumuş, EPDK'nın da bu konuyu mercek altına alarak gerekli çalışmaları yapacağı cevabını aldı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ı akaryakıt bayilerinin ve sektörün sorunlarını aktarmak üzere Yönetim Kurulu Üyesi Güner Yenigün ile birlikte ziyaret eden Okumuş, şikayetlerini dile getirdi. Tavan fiyat uygulamasının yanı sıra akaryakıt piyasasında maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışlar da bu ziyarette konuşuldu. Aynı zamanda nakliye ücretleri, Taşıt Tanıma Sistemi, dağıtıcı ve bayi kârları gibi konular da bu toplantıda konuşuldu.

Okumuş EPDK ziyaretinde akaryakıt piyasasındaki kayıt dışı faaliyetler nedeniyle öldürücü boyutta bir haksız rekabet yaşandığını dile getirerek, bir ürünün maliyetinin altında bir fiyata satılmasının mutlaka bir kayıt dışı faaliyete işaret ettiğini dile getirdi. Kendilerinin bu konuda çalışmalar yaptığını söyleyen Okumuş, gazyağının motorine karıştırılarak piyasaya sürüldüğünü tespit ettiklerini vurguladı. Aynı zamanda ÖTV'siz yakıtlar da amacı dışında illegal olarak piyasada pazarlandığına dikkat çeken Okumuş bu olumsuz tablonun ortadan kaldırılması için EPDK'dan istekte bulundu. Konu ile ilgili görüşleri alan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da bunun üzerine ilgili dairelere gazyağının mercek altına alınması talimatını verdiği ve bir suiistimal varsa sona erdirilmesi için çalışılması talimatını verdiği belirtildi.

 

Okumuş, konuşması sırasında taban fiyat uygulamasına da değinerek, bu konuda hem dağıtım şirketlerinin hem de bayilerin işine gelecek bir kar payı verilmesini talep etti. "Dağıtıcıları da bayileri de memnun edecek bir tablonun oluşması için her iki kesimi de rahatlatacak bir kâr payını vermenizi talep ediyoruz." Şeklinde isteklerini dile getiren Okumuş’un talebine Yılmaz’ın da olumlu cevap verdiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim