Ülkemizde kamu bankaları, özel sermayeli bankalar vadeli hesaplar ile müşterilerini kendi bünyesine çekmeye çalışmaktadır. Bilindiği üzere bankalar müşterilerine kredi vermekte ve vermiş olduğu bu kredi parasını diğer müşterilerinin mevduat hesapları aracılığı ile karşılamaktadır. Mevduat hesap sahibi olan müşterilerine de belirli oranlarda faiz oranları vermektedir.

Türkiye'de milyonlarca kişi banka hesabında vadeli hesap, mevduat hesap açarak parasını buraya koymaktadır. Sizler için mevduat faiz oranları listesini hazırladık. Sizlerde bankalara göre 2018 vadeli hesap faiz oranları hakkında bilgi almak istiyorsanız hemen bu yazımızı okuyabilirsiniz.

BANKLARA GÖRE FAİZ ORANLARI

Öncelikle son günlerde çıkış yakalayan yeni özel bankalar çok yüksek faiz oranları vererek müşterileri çekmeyi başarıyor. Örneğin şu anda 32 günlük vadeli hesaplarda Aktif Bank N Kolay Bono yüzde 16,94 faiz oranı ile lider sırada. Yani 10 bin lira bakiyeniz 32 gün sonra 10.126 lira olmaktadır. Daha sonra Fibabank Kiraz Hesap yüzde 16 faiz oranı ile ikinci sıradadır. 10 bin lira bakiye 32 günün sonunda 120 lira olmaktadır. ING Bank yüzde 15,50, Cepte TEB yüzde 14,50, Enpara yüzde 14, Denizbank yüzde 14, Akbank yüzde 13,90, Finansbank 13,50 ile sıralanmaktadır.

Eğer sizlerde bankadan mevduat hesabı açmak istiyorsanız şunu unutmayınız ki pek çok banka 32 günlük faiz oranını daha yüksek tutmaktadır. Örneğin bazı bankalar 30 günlük vadeli hesaba yüzde 12 faiz verirken 32 günlük vadeli hesaba yüzde 14 faiz oran verebilmektedir. Bu yüzden bankaların mevduat hesaplarını 32 günlük yapmak sizin daha çok para kazanabilmenize yarayacaktır.

Editör: TE Bilisim