Ülkemizde bilindiği üzere artışlı ve inişli bir grafik seyir etmekte olan dolar hem ülkemizi hemde yatırımcısını ciddi şekilde tetiklemeye devam ediyor. Hem halkın hem de ihracat ve ithalat yapanların dikkat ile bekledikleri açıklamalardan bir tanesi şüphesiz ki Merkez Bankası tarafından yapılan yıl sonu dolar beklentisi rakamlardır.

2018 yılına girdikten sonra dolar kurunda inişli ve çıkışlı grafikler meydana geldi. 4 liraya ramak kala dolar düşüş yaşadı ve 3.72'ye kadar geriledi. Şu anda ise dolar 3.75 lira fiyatından işlem görmektedir. Peki 2018 yılı sonunda dolar kaç tl olacak? Merkez Bankası 2018 yılı dolar kuru beklentisini kamuoyuna duyurdu.

YIL SONU DOLAR KURU BEKLENTİSİ

Merkezi Bankası tarafından yapılan duyuruda cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 9,55 olduğu belirtildi. 12 ayın sonunda TÜFE beklentisi yüzde 9,30 olarak duyurulmuşken bu anket döneminde 12 ayın sonunda TÜFE beklentisi yüzde 9,24 olarak belirtildi.

Yıl sonunda dolar kurunun ne kadar olacağı beklentisi ise 4,24 TL olarak belirtildi. Bir önceki anket döneminde yıl sonu dolar kuru beklentisi 4,15 TL idi. Bir anket döneminde dolar kurunda artışın olacağı düşünüldüğünden dolayı yıl sonunda doların 4,24 TL civarında piyasayı kapatması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim