Ülkemizde görevlerine devam etmekte olan kamu kurumlarında istihdam eden memurlara bilindiği üzere aile yardım ücreti verilmektedir. Yani memurlar almış oldukları net maaşın üzerine evli olma durumları ve 6 yaş üstü ile 6 yaş altı çocuklarının olma durumlarına göre en aile yardımı ücreti almaktadır.

Şu anda kamu kurumlarında istihdam etmekte olan memurlara aile yardım ücreti verilmeye devam ediyor. Örneğin bekar bir memura göre evli memur 231,64 TL daha yüksek maaş almaktadır. Çocuklu bir memur ise çocuğu olmayan bir memura göre 54,28 TL'ye kadar ekstra aile yardımı ücreti almaktadır. Buna göre memura verilen aile yardımı ücreti artacak.

AİLE YARDIMI ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan memurlara aile yardımı ücreti verilecek. Peki aile yardımı ücreti ne kadar olacak? Temmuz 2018 itibari ile evli memurlara 239,79 TL, 6 yaş altı çocuğu olan memurlara 56,20 TL ve 6 yaş üstü çocuğu olanlara 28,10 TL aile yardımı ücreti verilmektedir.

Temmuz ayında memura verilen aile yardımı ücretinde aşırı bir yükselme olmayacak ancak verilmekte olan mevcut aile yardımı ücretinde hükümet artışa gidecek. Bu tutarın daha da yükselebileceği tahmin ediliyor ancak şu anda verilen net rakamlar yukarıdaki gibidir.

Editör: TE Bilisim