Milyonlarca memuru ilgilendiren memur maaşları ile ilgili gelen yeni düzenleme ortaya çıktı. 2019 senesinin Ocak ayında yüzde 4 zam ek olarak 3.17 enflasyon farkının yansıtılması düşünülürken, bir başka yerden de sağlanacak olan artış 2 çocuklu bir memur ailesinin alacağı ücreti 396 liraya çıkarabilecektir.

Milyonlarca memuru ilgilendiren memur maaş zamları ile ilgili olarak 2019 Ocak ayında yüzde 4 zamma ek olarak da enflasyon da oluşan farkın yansıtılması ile birlikte aile yardımında da zam olacağıyla karşı karşıya gelmektedir. Yapılacak olan bu zamlar dikkate alındığından 2 çocuklu bir memur ailesinin yardımı 396 liraya çıkması öngörülmektedir.

AİLE YARDIMINDA DA ZAM

İmzalanan toplu sözleşmenin maddelerine göre önümüzde ki senenin Ocak ayında uygulanacak olan yüzde 4 zaman ek olarak aile yardımı parasında da memur işçilere enflasyon oranının %3.5 aşarsa enflasyon farkından yararlanabilecek. Yapılan ankete göre 2018 ikinci yarısının enflasyon yüzde 6.67 olarak gerçekleşecek. Yapılan bu tahmin tutarsa memur işçiler yüzde 3.17 enflasyon farkı yansıtılacak. Sağlanan bu artış ile birlikte aile yardımında verilen para da yükselecek. Çalışmayan eş için ödenen yardım parası 269,73 kuruş olacakken, çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaş arası 63,20 6 yaş üstü için 31,60 liraya çıkacak.