Memur maaşlarının ve emekli memur maaşlarının yıllardır düşük olduğu söylenmektedir. Tabi ki hükümet ve Maliye Bakanlığı yaptığı çalışmalar ile maaşları denge de tutmaya çalışıyor ancak yine de pek memurlar tatmin olmuş değil.

Ocak ayında memurlar çifte zam ile karşılaştı ve bu haber onlara oldukça sevindirici geldi ancak bazı söylemlerde olmadı değil. Örneğin yapılan görüşmeler sonrası memur ve memur emeklilerine temmuz da zam yapılmayacak ve temmuz zammının da Ocak ayında verildiği yönünde bazı ifadeler kullanıldı ancak Memur-Sen'in verilerini incelediğimiz de Temmuz ayında yeni bir zammın daha yapılacağı kesinleşti.

Peki Memur ve Memur Emeklilerine Ne Kadarlık Zam Yapılacak

Maliye Bakanlığı ya da hükümetten yazılı ya da sözlü olarak resmi bir açıklama yok ancak Memur-Sen yaptığı görüşmeler ve incelemeler sonucu maaşlara yapılacak ortalama zammı internet sitesinden açıklamış durumda.
Söz konusu Temmuz zammı ile memurların maaşına %5'lik bir zammın yapılacağı belirtildi. Enflasyon konusundan da memurlara zam yapılıp yapılmayacağı konusu söyleniyor ancak resmi bir açıklama yok. %5 zam ile en düşük memur maaşı 2 bin 140 lira olacak

Buna göre memur emeklilerinin ise en düşük maaşı bin 701 lira olacak