Ülkemizde bilindiği üzere eski tarihlerde hazine arazisine ev yapan ya da hazine arazisi üzerinde tarım yapan çok sayıda kişi bulunmaktaydı. Yeni gelen nesillerin bir bölümü hazine arazisinden çıkış yaptı kimileri hazine arazisi için tapuların verilme tarihlerinde tapularını aldı. Şu anda hükümet hazine arazisini kullanan kişiler için satın alma hakkı tanımaktadır. Başvuru yapıp taksitlerini ödemeyen ya da başvuru tarihlerini kaçıranlar içim müjdeli haberi Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptı. Peki hazine arazileri için başvuru tarihleri nedir?

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan duyuru da hazine arazisini kullanan vatandaşların araziyi alabilmeler için aralıklarla başvuruların açıldığını belirterek geçmiş dönem başvuru tarihlerini kaçıran ya da başvuru yaptığı halde taksitini ödemeyen kişiler için müjde verildi.

Buna göre 2B arazilerin doğrudan satın alabilmeleri için vatandaşların 30 Kasım 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Yine hazineye ait arazilerin tarım faaliyetleri için kullanılması durumunda bu arazilerinde alınabildiği ve vatandaşların başvurularını gerçekleştirmesi gerektiği belirtildi. Araziyi almak isteyen adaylar için uygun fiyat çıkarılıyor ve ödeme yöntemleri belirlenerek taksitler halinde arazinin ödemesi alınıyor.

Editör: TE Bilisim