Ülkemizde bilindiği üzere emeklilerin refah seviyesini artırabilmek için altı aylık süreçte olabilecek en yüksek düzeyde zam yapılmakta ve bayramlarda ikramiye ücretleri verilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan müjdeli açıklama da emeklilere Ramazan Bayramında bin (1.000 TL) ve Kurban Bayramı öncesi bin (1.000 TL) olmak üzere toplam 2 bin liralık ikramiyenin verileceği müjdelendi.

Bu konunun gündeme gelmesinden sonra memurlara da bayram ikramiyesinin verilip verilmeyeceği konuşuluyordu sonunda Maliye Bakanı Naci Ağbal konu hakkında açıklama yaptı. Peki memurlara ikramiye ücreti verilecek mi, memurlara bayram ikramiyesi verilecekse ne kadarlık ücret verilecek?

İMKANLARI İNCELİYORUZ!

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan memurlara bayram ikramiyesinin verilmesi yönünde taleplerin alındığını ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal incelemelerin başlatıldığı ve imkanların incelendiğini belirtti. Buna göre kamuda 3,5 milyon kamu görevlisi olduğu bilinmektedir.

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan 3,5 milyon kamu görevlisine ikramiye ücretinin verilip verilmeyeceği hakkında çalışma yapılıyor eğer Maliye Bakanlığı imkanları uygun bulursa bayram öncesi bir ya da iki kere olmak üzere memurlara ikramiye ücreti vermesi beklenmektedir. Yine konu hakkında imkanların incelendikten sonra kamuoyuna yeni bir duyuru yapılması beklenmektedir.