Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Banka Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalıştayın açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında “2012 yılında yeni bir takım standartlar oluşturuldu. Yeniden bu standartlara höre bir uyum değerlendirmesi yapılacak. Elbette biz de konu ile ilgili aktörleri bir değerlendirmeden geçireceğiz. Bu sayede Türkiye’nin uluslar arası uyum noktasında bir eksikliği olmayacak. Küresel ekonomi ve küresel barış açısından bölgemizde büyük tehditler oluşturduğunu El Nusra, Deaş ve El Kaide gibi örgütler hala faaliyette. Bundan dolayı ülkemizde bu standartların iyi bir şekilde uygulanması yani aklama suçu ve terörün finansmanı suçlarıyla çok etkin bir şekilde mücadele etmemiz lazım ve biz BM Güvenlik Konseyi kararlarını çok hızlı ve etkin bir şekilde uyguluyoruz.” Dedi.

“HERKES BANKALARA YÜKLENİYOR”

Bakan Şimşek, Türk bankacılık sisteminin en sıkıntılı dönemleri çok başarılı bir şekilde atlattığını kaydederek, “Türkiye için bu çok öneli bir kazanımdır. Bankalara son dönemlerde yapılan hırpalama ve vurma modası son derece yanlış. Ekonomide kalıcı bir başarı sağlamak, bankacılık sistemi olmadan mümkün değil. Bundan dolayı biz bütün alanlarda hassasiyet gözeterek birlikte çalışıp sistemin sağlıklı yapısını sürdürmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, bankacılık sektörü ile birlikte çalışacaklarını söyleyerek, “Biz sektörün sağlığını önemsiyoruz ve sektör üzerinde hakikaten bazı yüklerinde aracılık noktasında etkinliği sınırladığını da farkındayız. Ancak bunların hemen hemen tamamı mali ve zaman alan konulardır. Bundan dolayı bütün reformlarda olduğu gibi yani zamanlama ve sıralama çok önemlidir. Eğer bu sıralama doğru yapılmazsa maalesef bazen o reformlar ya sakat doğabilir ya da sonunu getiremezsiniz. Her ne kadar bu konuda iyi niyetli olarak yola çıksanız da bu reformlarda zamanlamayı ve sıralamayı iyi yapmamanız durumunda başarılı olmanız mümkün değildir.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim